MuzikaleBingoShow
Muzikale BingoNationaal OuderenfondsStichting DoSocialDe ZonnebloemSubsidieInfo
Nationaal Ouderenfonds
Bontedagen
Buurthuizen
Diversen
Nationaal Ouderenfonds
Verzorgingshuizen
                                                                                  
                                                                                                    Klik op de afbeeldingen voor vergroting   


  

           Hoge temeratuur in Pijnacker

Tropische dag in het land, 34 graden en meer deze dagen. In Pijnacker bij Pieter van Foreest in de Swop zaal was de airco defect. Maar toch kwamen er ca 30 bezoekers voor de MuzikaleBingo Show. Limonade en water in overvloed, het ging allemaal prima, volop mee zingen met de muziekfragmenten, zelf de polonaise, dansend door de zaal was het hoogte punt. Iedereen riep bij een volle bingo kaart "bingo" . 

Jolanda had het er maar druk mee om alle mooie prijsjes uit te delen.  Het was ondanks de hoge temperatuur een zeer gezellige middag voor de ouderen in Pijnacker. Dank aan de vrijwilligers en het Nationaal Ouderenfonds die het mogelijk maken voor deze middag.


  

       Feest voor de vrijwilligers in Den Haag

Het verzorgingshuis Quintus van de Respect Zorggroep in Den Haag had samen met het Nationaal Ouderenfonds een feestavond voor hun vrijwilligers georganiseerd. Met de MuzikaleBingoShow is dan een uitstekende keus voor een geslaagde  avond.  Ca 35  vrijwilligers  waren dan  ook naar de  recreatie zaal gekomen.  De muziekfragmenten  werden

door hen allemaal herkend. Dus mee zingen ging dan ook uit volle borst. Een zeer mooie prijzentafel  voor  de muzikalebingo en de loterij was een groot succes. En jawel ook de polonaise werd door vele gedaan. Wie weet voor herhaling vatbaar was de reactie van de dames van de organisatie. Dank aan Respect Zorggroep en aan het Nationaal Ouderenfonds.  Klik op de afbeelding van Respect Zorggroep voor de foto's.


    Eenzame ouderen vieren een midweek vakantie in RCN vakantieparken!

  

RCN grijpt haar 65 jarig jubileum aan om zich samen met Hetvakantiebureau.nl en het Nationaal Ouderenfonds sterk te maken tegen de groeiende eenzaamheid onder ouderen. Zij boden hen een unieke en volledig verzorgde midweek aan in de vaak eenzame decemberdagen. Er  was een speciale midweek samengesteld waarbij eenzame ouderen als eregasten ontvangen werden in Friesland  - Appelscha  "De Roggeberg" en in Utrecht - Doorn "Het Grote bos". Wij hebben als RCN altijd als doel gehad om er ook te zijn voor diegene voor wie vakantie niet vanzelfsprekend is. Dat is een belangrijke groep mensen, eenzaamheid isoleert.’ Aldus Riné van Dingstee, algemeen directeur van RCN Vakantieparken.

Doorn  13 December:   Op het vakantiepark van RCN  "Het Grote Bos" waren na de heerlijke lunch de ouderen naar de mooie zaal gekomen voor een verrassingsmiddag. Men had geen idee wat hun nog te wachten stond. Al gauw had DJ Jan uitleg gegeven wat de bedoeling is van de middag. U gaat allen zingen zei de DJ. En jawel dat deed men ook allemaal uit volle borst. Het geluid was soms niet meer nodig, men zong de gehele tekst van het muziekfragment uit het hoofd gewoon even zonder geluid mee. Zonder hemd zonder broek  wist men ook nog  mee te zingen bij het lied ïk sta op wacht". Ook hier de polonaise en "Raad het plaatje" . De vele prijzen van de mooie prijzen tafel gingen zo weer naar de ouderen. En zo is er morgen weer een verrassingsmiddag. Dank aan vele vrijwilligers, het vakantiepark RCN en het nationaal Ouderenfonds  en de Muzikale Bing Show.  Zie meer foto's klik hier.


Klik op YouTube
Film Vakantiepark
Appelsche en Doorn
 
Klik op afbeelding voor meer foto's  

Appelscha  12 December:   Op het vakantiepark van RCN "De Roggeberg" was het een groot feest. De avond begon met een heerlijke maaltijd in het restaurant, na de vlaflip op naar de koffie in de grote zaal, ca 80 ouderen  waren benieuwd wat er ging komen in de grote zaal. De muzikale Bingo Show was inmiddels geïnstalleerd. Er klonk al gezellige muziek uit de luidspeakers. Na uitleg van de muzikale Bingo van de DJ Jan begon gelijk het feest. Ieder muziekfragment werd uit volle borst mee gezongen. Zelfs oma van 95 jaar zong bijna alle nummers mee, zelfs met de polonaise in haar rolstoel nam ze het voortouw. Er werd volop gedanst en diversen malen een polonaise. Iedereen had ook nog een leuk prijsje, vijf hoofdprijzen gingen er uit met "Raad het plaatje". Wat een feest was het deze avond voor de ouderen. Dank aan tientallen vrijwilligers, het vakantiepark RCN en het nationaal Ouderenfonds en Het Vakantieburea die dit het mogelijk maakte voor deze eenzame ouderen. Klik links op afbeelding voor meer foto's. Zie op YouTube het filmpje.


                                   We zingen niet !

Gouda 28 nov: Het verzorgingshuis  "de Irishof".  We zingen niet; lieten diversen bezoekers weten voor de aanvang van de Muzikale bingo show in Gouda. Met die gedachten begon DJ Jan aan de avond. Maar na twee muziekfragmenten was het ijs gebroken. Want met zingen deed  iedereen gelijk mee. Het geluid werd soms zelfs uitgezet om de zangeressen te laten door zingen. De vele vrijwilligers hadden heel veel werk verzet om alle prijsjes mooi in te pakken. Daarom liet de DJ ook nog een sinterklaasliedje door de speakers klinken. Zelf een polonaise werd nog gedaan. Het spel "Raad het plaatje" was een succes, dit door dat er vele prijzen hiervoor gereserveerd waren.  Op de klok van 21:00 uur klonk "dit is het einde" en zo werd de avond afgesloten. Dank aan alle vrijwilligers en dank aan het Nationaal Ouderenfonds die het mogelijk maakte deze avond te organiseren aan dit verzorgingshuis.   Zie meer foto's klik rechts op de afbeelding.  >  >  >

   

   
Purmerend: Het Nationaal Ouderenfonds verzorgde een feestmiddag voor de bewoners van het verzorgingshuis "Molentocht" van de Zorgcircel te Purmerend. De Muzikale Bingo Show werd hier voor uitgenodigd. Ca 50 bewoners en vele vrijwilligers kwamen naar de recreatiezaal . Vol verwachting wat er ging gebeuren. Maar nadat DJ Jan het spel had uitgelegen, kon het feest beginnen. Vanaf het eerste muziekfragment werden alle nummer spontaan meegezongen.
Zelfs met het lied "ik sta op wacht" had men nog een andere tekst in gedachten - zonder hemd en zonder broek werd dan als vervangende tekst gezongen. Tja dat zong men vroeger zo. Voor iedere bingo was een lekker prijsje beschikbaar. Het was een fantastische middag, men heeft heerlijk gezongen. Het was een super feestmiddag. Groot applaus was er na afloop voor DJ Jan. Dank aan het Nationaal Ouderfonds en de vele vrijwilligers.     

      Nationaal Ouderenfonds naar Florence
Voorburg: Het Nationaal Ouderenfonds heeft het verpleeg / verzorgingshuis  "De Mantel" een gezellige middag aangeboden. Dit door uitnodiging van de Muzikale Bingo Show. Ca 80 bewoners waren naar de beneden zaal gekomen om het feestje mee te maken. Een feestje was het zeker, meezingen met de oude bekende muzieknummers was geweldig. Zeker voor de dementerende bejaarden was dit geweldig. Herkenning met het lied van Louis Neefs, "Margrietje:  zong met uit volle borst mee. Zelfs in een "rijtuigje" wist men de tekst nog. Het was een geweldige middag, men heeft weer eens genoten. Veel dank na afloop aan de DJ Jan en het Nationaal Ouderenfonds.
 
          

 
  
             Nationaal Ouderenfonds - Herberg "Vlietzigt"
Rijswijk: In demooie Herberg " Vlietzigt" in Rijswijk had het nationaal Ouderenfonds de ouderen uitgenodigd voor een gezellige middag. Om 11.00 uur koffie/thee en iets lekkers, en om  12.00 uur een lekkere lunch met een dikke kroket. En om 13.00 uur de Muziek Bingo Show met DJ Jan. Jan werd direct herkend door enkele dames die ook in Hilversum waren geweest bij Uptopia - SBS6 TV. Ook daar is DJ Jan geweest. Ook bij aanvang liet men Jan weten dat zingen geen optie is vanmiddag.     < <  Klik op links op afbeelding voor de foto's
Na uitleg en bij het eerste muzieknummer "met de vlam uit de pijp" klonken gelijk alle stemmen in de zaal. Het feest was begonnen, en zelfs met een polonaise deed men mee. Voor iedereen een leuke prijs bij een volle bingokaart. Als hoofdprijs was er een toerrit met een Ford Mustang door Den Haag. Het was een zeer gezellige middag, men heeft gezongen / genoten en heerlijk geluncht en met prijs weer huiswaarts.Een mevrouw zei wat heb ik een gezellige middag gehad wat heb ik genoten. Ook twee dikke kussen kreeg DJ Jan van een dame bij de uitgang. Dank aan Herberg "Vlietzigt" en dank aan de vrijwilligers van het Ouderenfonds.Het was een "TOP" middag.  
              Van der Valk trakteert
Katwoude: De hotels van "van der Valk" in Nederland trakteert in 45 hotels de ouderen met een kerstdiner.
In Hotel "Volendam" kwamen de ouderen van "Wonenplus" naar Katwoude. Het nationaal Ouderenfonds zorgden voor de muzikale omlijsting. Wegens het enorme succes was de Muzikale Bingo Show naar Volendam gekomen.
Ca 100 ouderen uit de regio kregen een geweldig drie gangen diner geserveerd. Tijdens het diner was er een optreden van Ramon Beense, een geweldige zanger waar we nog veel van zullen gaan horen.
Na het ijsje was DJ Jan aan de beurt voor de Muzikale Bingo show. Meezingen ??? doen we niet hoor. Dat liet men DJ Jan voor aanvang weten. Na wat uitleg zat de sfeer er gelijk goed in. En zingen? iedereen uit volle borst zong "M'n wiegje was een stijfselkissie" mee en ook Soerabaja zong men allen mee. Het was een geweldige avond, men heeft heerlijk gegeten en gedronken, en met prijsjes en een brede lach ging men weer huiswaarts. Dank aan Hotel der Valk , het Nationaal Ouderenfonds en Wonen plus . De ouderen uit de regio hebben weer eens genoten. Klik op de afbeelding voor de foto's > >   

 
  
           Daverend succes "Klompenfeest" in Twello
Twello:  Het jaarlijkse "Klompenfeest in Twello was dit jaar ook voor de ouderen weer een fantastische feest. Het nationaal Ouderenfonds had in het restaurant "De Vier Seizoenen" de Muzikale Bingo Show uitgenodigd. De zaal was te klein voor de vele belangstellende. De muziekfragmenten werden uit volle borst mee gezongen. Zelf de zangeres van "Een beetje" wist men nog te noemen, Teddy Scholten uit 1959 was nog bij vele bekent. Ook de soep en de broodjes smaakte fantastisch. De tweede ronde Muzikale Bingo werd ook uitbundig meegezongen. De ouderen in Twello hadden weer genoten. Dank en hulde aan de organisatie van het "Klompenfeest"en het Nationaal Ouderenfonds. < < Klik op links op afbeelding voor de foto's

  
    Muzikale Bingo voor het Nationaal Ouderenfonds.
Alkmaar: Met bussen werden de bezoekers gebracht naar het gebouw van de SNS Reaal. Vijfenzeventig bezoekers kregen een lunch aangeboden, en daarna de Muzikale Bingo Show. Vanaf de eerste muziek fragmenten zong men deze al mee. De stemming zat er al gauw goed in. Uit volle borst werd ook "heb je even voor mij" meegezongen. Maar ook "een beetje " van Teddy Scholten uit 1959 zong men uit volle borst mee. Het was een zeer geslaagden middag. Het applaus was zeer groot voor de gastheer Jan. Iedereen ging met een blijde lach en met drie cadeautjes weer huiswaarts. Dank aan alle vrijwilligers van het Nationaal Ouderenfonds.
 
Calista - Medewerker Klantbeleving Reaal:  Ik had wel gedacht dat dit leuk zou worden, maar dat het zó in de smaak zou vallen… Alle liedjes werden uit volle borst meegezongen, van ‘In een rijtuigje’ tot ‘Hoe je heette, dat ben ik vergeten’. Er is over en weer veel gelachen en gepraat. Er zijn ontroerende verhalen en anekdotes verteld. De ouderen stonden weer even middenin de maatschappij. Dat we met onze vrijwilligersdag voorzien in een grote behoefte, blijkt uit de hartelijke afscheidsgroet van een van de ouderen.           
                                                            Zie rechts het filmpje met "M'n wiegje was een stijfselkissie".   >  >  >
 


 
Muzikale BingoNationaal OuderenfondsStichting DoSocialDe ZonnebloemSubsidieInfo