MuzikaleBingoShow
Muzikale BingoNationaal OuderenfondsStichting DoSocialDe ZonnebloemSubsidieInfo
De Zonnebloem
    
       Bij de Zonnebloem draait het om mensen
Al meer dan 65 jaar. We brengen ze bij elkaar. Staan voor ze klaar. En zetten alles op alles om mensen met een handicap een onvergetelijke dag te bezorgen. Een lichamelijke beperking hoeft wat ons betreft nooit een belemmering te zijn. We willen dat iedereen volop van het leven kan genieten.  Om dat voor elkaar te krijgen, denken we altijd in oplossingen. Dat geldt voor onze vrijwilligers, voor onze donateurs en voor de partners waarmee we samenwerken. Stuk voor stuk doen zij er alles aan om mensen een onvergetelijk moment te bezorgen. 
Daarom blijven we dat doen waar we altijd al goed in waren: contacten leggen, gezelligheid brengen, activiteiten organiseren en vakanties mogelijk maken. En we komen met nieuwe oplossingen. Zo helpen we bij het realiseren van mode voor mensen in een rolstoel. Bieden we de Zonnebloem rolstoelauto te huur aan. En zorgen we er samen met attractieparken en musea voor dat deze toegankelijker worden voor mindervaliden.                   
Klik op de afbeeldingen voor vergroting
 

  

               Jubileum voor de Zonnebloem

Monnickendam:   De Zonnebloem viert haar 50 jarig jubileum.  Ca 90 leden van de afdeling Monnickendam en omgeving waren naar het verzorgingshuis van Evean  Swaensborch gekomen voor een gezellige middag. Eerst de muzikale bingo show, ja dat was heel gezellig. Mee zingen met alle muzieknummers van de jaren vijftig  en zestig. 

Ook mooie prijzen met "Raad het plaatje". Daarna de prijs uitreiking van de loterij. Heerlijke High Tea met heel veel lekkers.
Het was een geweldige middag voor de leden. Dank aan de vele vrijwilligers die dit allemaal mogelijk maakte.


  

              Even stil voor Anneke Grönloh
De Zonnebloem  afdeling  de Mare in Groningen had de Muzikale Bingo Show uitgenodigd voor een gezellige middag in het café de Hoornstertil in Wehe-Den Hoorn. Met 35 bezoekers werd het reuze gezellig. Alle muziekfragmenten zong men ook uit volle borst mee. Bij de twee muzieknummers van Anneke Grönloh werd het even stil, zij was afgelopen week op 76 jarige leeftijd overleden.  Paradiso en Soerabaja werden met veel respect beluisterd. Het was een fantastische middag voor de leden van de Zonnebloem, Dank aan de dames van de organisatie, en de dame van het café.


                         De Wester Til uit de voegen

Wormerland:  November 2017  naar Wormer,  in de Wester Til hield de Zonnebloem een gezellige middag voor hun leden. De Muzikale Bingo Show was weer uitgenodigd.  Ca dertig dames waren dan ook naar de Wester Til gekomen. Koffie met gebak voor de aanvang.  Het spel van de Muzikale Bingo was snel begrepen, al gauw stonden de eerste kruisjes op het bingoformulier. En zingen deed men ook volop. De meeste muziekfragmenten kon men nog zeer goed meezingen. Er was zelf een muziek nummer dat de DJ Jan het geluid even uitzetten, want alle dames zongen het nummer uit volle borst mee.  Het hoogte punt van de middag was de polonaise,  vele dames  liepen mee door de zaal. Het spel "raad het plaatje" was een groot succes, vier mooie prijzen had DJ Jan mee naar Wormer genomen. En dan was er natuurlijk ook nog het advocaatje met slagroom. Men heeft weer eens een zeer gezellige middag gehad, Het applaus was ook zeer groot voor de DJ Jan. De medewerkers van de Zonnebloem waren dan ook bijzonder blij dat het weer een fantastische middag geweest was.


   
     klik op afbeelding
      voor meer foto's 

 
     Zie de foto's klik
     op de afbeelding 
                       Sinterklaas bij de Zonnebloem

Donderdag 1 december de Sinterklaas / Muzikale Bingomiddag voor de Zonnebloem afdeling Zaandam-zuid/Oostzaan. Met busjes werden de Oostzaners naar het buurthuis "De Poelenburcht"gebracht aan het Weerpad te Zaandam. Om 14:00 uur kon het feest beginnen. DJ Jan was de spelleider, de muziekfragmenten waren bekende liedjes, men zong ze allemaal mee.  Wie de zanger of zangeres was, tja dat was men vergeten. Na dat DJ Jan de naam noemde klonk  O,Ja door de Zaal. In de pauze kwam de goedheiligman met zijn knechten.  Sinterklaas las uit zijn dikke boek  enkele bezoekers  een bericht voor.  Na het zingen van de Sinterklaasliederen was het weer goed, en zo verliet de goedheiligman de zaal weer. De twee ronde was weer een spektakel met de polonaise, vele liepen in rij mee door de zaal. Na een drankje en een mooie bingoprijs was de middag een fantastisch feest. Groot applaus voor DJ Jan en dank aan de vele vrijwilligers van de Zonnebloem.


                    Muzikale Bingo Show De Zonnebloem afdeling Wormerland               
Wormerland: De Zonnebloem afdeling  Wormer had weer een gezellige middag voor hun leden in de "Wester Til" georganiseerd. Ruim dertig bezoekers waren naar de Wester Til gekomen met het idee van wat is dat nou, de "Muzikale Bingo".   Bij binnenkomst klonk al heerlijke Hollands talige muziek. Muziek wat men al mee kon zingen. De gastheer DJ Jan legde even uit hoe het spel werkte. 
   Met de balpen in de hand begon men dan ook al gauw hun eerste streepjes te zetten op hun bingoformulier. Met de vlam in de pijp, zong men ook gelijk al mee. En zo werd er bij ieder muziekfragment uit volle borst mee gezongen. "Dan moet je me zuster zien " klonk dan ook weer flink in de zaal. En als Jan dan vertelde wie de zangeres was klonk gelijk van OH Ja, dat was Ria Valk. Het was een geslaagde middag, iedereen met twee prijsjes en een blijde lach weer huiswaarts. Dank aan de vrijwilligers van de Zonnebloem afdeling Wormer.  

    Muzikale Bingo Show De Zonnebloem -  Zaandam /Oostzaan
Zaandam: Oliebollenbingo was de naam van deze middag. Jawel de oliebollen smaakte geweldig bij de koffie. Maar na deze heerlijk traktatie begon dat toch echt de Muzikale bingo. De muziekfragmenten werden door vele herkend, waardoor men ook gelijk mee begon te zingen. Men kruiste de titel aan op het bingoformulier. En zo ging er veertig muziekfragmenten voorbij. Van Anneke Grónloh , Nico Haak en Wim Sonneveld kwamen zo voorbij. Van de grote prijzentafel bleef dan ook niets meer over. Iedereen ging met een blijde lach en met een prijsje naar huis. Dank aan de vrijwilligers van de zonnebloem afdeling Zaandam-zuid/Oostzaan.
  


     Klik op afbeelding
  
                                 Muzikale Bingo Show in "De Meerpaal"      
Zaandam: De Zonnebloem afdeling Peldersveld/Hoornseveld had weer een gezellige middag voor hun leden in de "Meerpaal" georganiseerd. Veel doen zij een bingospel met balletjes. Iets nieuws voor hun is de Muzikale Bingo. Van andere zonnebloem afdelingen vernomen dat dit zeer gezellig is. Ca zestig bezoekers waren dan nieuwsgierig naar de "Meerpaal"gekomen. Bij aankomst zat de sfeer er al in. Er klonk al heerlijke gezellige Hollandse muziek. Na de koffie begon de muzikale bingo. De muziekfragmenten werden door vele herkend, waardoor men ook gelijk mee begon te zingen. Sommige wisten nog vele namen van de artiesten te herinneren. En als men het niet meer wist noemde Jan de naam van de artiest, en Oh ja klonk er dan in de zaal. Ook bij de tweede ronde waar weer veertig muziekfragmenten ten gehoren kwamen was het goed dat de ramen gesloten waren, want iedereen zong met volle borst weer alle liedjes mee. En zo had men allemaal een volle bingokaart. Goed voor een leuke prijs. Na het grote applaus als dank voor de gastheer DJ Jan was er de soep en broodjes. De dames van de zonnebloem hadden een fantastische middag gemaakt voor de bezoekers.

                             Muzikale middag in "Monzamo"             
Koog aan de Zaan: De Zonnebloem afdeling Koog a/d Zaan - Zaandijk hadden op vrijdag een gezellige middag voor de ouderen georganiseerd. Met een drankje en gezellige muziek voor een dansje en een praatje. Heerlijk mee zingen met de Hollandse meezing liedjes. Liedjes van bekende musicals en songvestival liedjes. "Raad het plaatje".Wat is de titel en wie zingt het, voor een leuke prijsje. Het was reuze gezellig middag. Dank aan de vrijwilligers van de Zonnebloem

                    Muzikale Bingo Show in "Monzamo"
Koog aan de Zaan: De Zonnebloem afdeling Koog a/d Zaan - Zaandijk hadden op vrijdag 6 april een muzikale Paasbingo georganiseerd. Ca 45 bezoekers waren aanwezig. De geluidsfragmenten die werden afgespeeld werden uit volle borst mee gezongen. Vele van hen wisten zelfs de zanger of zangeres nog te herinneren. Bij iedere bingo lag en leuk paascadeau klaar. Het was weer een geslaagde middag. Dank aan de vrijwillers van de Zonnebloem.

 

            Muzikale Bingo Show  in Wormerveer         
Wormerveer:   De zonnebloem hield een  Sinterklaas / Kerstmiddag voor de ouderen uit Wormerveer. Ca 75 ouderen waren naar het Vinkennest in het bejaardenhuis de Amandelbloesem gekomen. Een heerlijke lunch met daarna een muzikale bingo. Twee rondes werden er afgedraaid, ca 80 muziekfragmenten werden ten gehore gebracht. De meeste muziekfragmenten zong men uit volle borst mee. 
Het was een herkenning van oude bekende zangers en zangeressen. Waarvan de meeste al niet meer onder ons zijn. Zoals de Bostella van Johnny Kraaykamp en Rijk de Gooyer. Bij iedere bingo lag en leuk cadeau klaar. En voor iedereen nog een extra cadeau van de zonnebloem.  Het was een zeer gezellige middag. De muzikale bingo was een groot succes. Men heeft heerlijk geluncht , gelachen, gezongen en met twee cadeaus ging men weer huiswaarts. Dank aan de dames van de Zonnebloem voor de organisatie.   

                
                                                                De Zonnebloem afdeling Peldersveld/Hoornseveld - Zaandam

 
Muzikale BingoNationaal OuderenfondsStichting DoSocialDe ZonnebloemSubsidieInfo