MuzikaleBingoShow
Muzikale BingoNationaal OuderenfondsStichting DoSocialDe ZonnebloemSubsidieInfo
Bontedagen
Bontedagen
Buurthuizen
Diversen
Nationaal Ouderenfonds
Verzorgingshuizen
                             Acht "Bonte middagen"
2016: Stichting DoSocial heeft voor alle verpleeg/zorginstellingen een prijsvraag uitgeschreven. Acht daarvan vielen in de prijzen. Acht''Bonte middagen" zijn deze prijzen. Samen met het Nationaal Ouderenfonds en de Muzikale Bingo Show beloofd dit weer een feestelijke mddag te worden voor de ouderen.

21-09-16
07-10-16
13-10-16
20-10-16
26-10-16
02-11-16
17-11-16
24-11-16
HWW De Eshoeve
Zorggroep St. Maarten, Franciscus
Volckaert Dongepark
Zinzia De Lingehof
Zorggroep Noord-West Veluwe
Vitalis Brunswijck/Vaandelhof 
Norschoten
Zorggroep Solis,Groote & Voorster
Doorniksestraat 150-152
De Meierij 1
Dongepark 1
Gouden Appel 122
Westeinde 14
Generaal Bradleylaan 1
Kweekweg 5 
Smedenstraat 117
Den Haag
Ootmarsum
Dongen
Bemmel
Harderwijk
Eindhoven
Barneveld
Deventer
  
Klik op afbeelding voor de foto's 

                  Herinneringen in Deventer

Als achtste en als laatste  is het verzorgingshuis "Groot & Voorster"  in Deventer aan de beurt. Deze prijs is gewonnen door Richard Kiesbrink.  Ca zestig bewoners waren naar de recreatiezaal gekomen. Vele van hen waren dementerend, maar dat liet de pret niet drukken. De muziekfragmenten vanuit de jaren vijftig/zestig was een herkenning voor hen. Spontaan werden bijna alle muziekfragmenten mee gezongen. Het was een feest voor hen, men heeft gezongen en genoten. De bedrijven zorgden voor de heerlijke hapjes. En de veel vrijwilligers  stonden de bejaarde bij. Dank aan Stichting DoSocial, hun partners  en het Nationaal Ouderenfonds.


     Supermiddag in het verzorgingshuis "Norschoten" te Barneveld

Als zevende van de acht is het verzorgingshuis "Norschoten" in Barneveld aan de beurt. Deze prijs is gewonnen door Ludger Stuijt. De medewerkers van het verzorgingshuis hadden geen idee wat er vanmiddag zal plaats vinden. Maar de medewerkers van de stichting DoSocial en de vele vrijwilligers wisten het wel. En nadat DJ Jan de muziek uit de luidspeakers liet komen en de muzikale bingo uitlag werd het al gauw gezellig. Met "Soerabaja" gingen de handjes in de lucht. De polonaise met de vele vrijwilligers ging ook weer door de zaal. En iedereen had tenslotte een bingo, de grote prijzentafel was dan ook gauw weer leeg. Met raad het plaatje was het wel moeilijk deze keer, met kon het maar niet raden wie de zangeres was. Maar na dat DJ Jan de naam noemde klonk het OJA door de zaal. De hoofdprijs van Douwe Egberts een cafetière ging naar een dame die het wel wist, zij had ook vele liedjes mee gezongen. En vanmiddag werd ook de sinterklaas liedjes alvast even geoefend. Het was een feest om nog lang over na te praten. Ook hier heeft men gezongen en genoten. Dank aan de vrijwilligers van DoSocial en het nationaal Ouderenfonds.     
     Klik op de afbeelding voor de foto's
     Het begon wat aarzelend,"Normaliter zingen we gezamenlijk psalmen en vaderlandse liederen, nu zongen en deinden we mee op liedjes uit de oude doos. Wat een feestje. Barneveld werd even wakker geschud door DJ Jan, maar wat hebben de bewoners genoten!", aldus Ludger Stuijt van Zorggroep Norschoten. 


  
Klik hier boven voor de foto's
                     Muzikale Bingo Show in Eindhoven
02-11-2016 Eindhoven:   Als zesde van de acht is het verzorgingshuis "Brunswijck" in Eindhoven aan de beurt.
Deze prijs is gewonnen door Sara van Hooff. Ook Sara was nieuwsgierig wat er ging komen. Muzikale Bingo wat is dat? Na uitleg van DJ Jan zong men gelijk de muziekfragmenten mee. 
Vele vrijwilligers waren ook van de partij. Voor hen speciaal muzieknummers van Guus Meeuwis en Nick & Simon.Maar bij "heb je even voor mij" van Frans Bauer was er ook de polonaise. Vele lekkernijen werden door de partners uitgedeeld. Met "Raad het plaatje" gingen de twee hoofdprijzen ook van de prijzentafel. Wat een feest was het weer. Met een prijsje en volle maag weer terug naar de kamer. Men heeft weer eens genoten. Dank aan alle vrijwilligers van de Stichting Dosocial en het Nationaal ouderenfonds.  Klik op de afbeelding voor de foto's   >  >     

             Het dak ging er af in "de Randmeer"
26-10-2016 Harderwijk:   Als vijfde van de acht is het verzorgingshuis "Randmeer" in Harderwijk aan de beurt. Deze prijs is gewonnen door Erik Braafhart. Wat een feest was het in het verzorgingshuis "de Randmeer". Alle ouderen hebben uit volle borst alle muziekfragmenten mee gezongen.
  
     Zie de foto's klik hier boven
De vele vrijwilligers van Stichting Dosocial en het nationaal ouderen fonds die er voor het eerst bij waren hadden niet verwacht dat het zo een feest werd voor de ouderen. Ook de polonaise was een groot succes. Door de Douwe Egberts beschikbaar gestelde cafetièreen de levensmiddelen mand van van Hoeckel waren de hoofdprijzen deze middag. En jawel het laatste muziekfragment was "kom van het dak af" van Peter Koelewijn. Het applaus was groot voor de vele vrijwilligers en voor DJ Jan. Hier zal nog veel over gesproken worden van deze feest middag voor de ouderen. Tot volgende week in Eindhoven.   Klik hier voor de foto's

   
Klik op de foto
          Muzikale Bingo Show in Bemmel
20-10-2016 Bemmel:  Als vierde van de acht is het verzorgingshuis "De Lingehof in Bemmel aan de beurt.   Deze prijs is gewonnen door Marloes Muijderman. In het gezellige restaurant wordt het feest gegeven. Stichting DoSocial en het Nationaal Ouderenfonds en de vele bedrijven gaan de ouderen verrassen. De Muzikale Bingo Show met DJ Jan is weer een spektakel. Uit volle borst werden de liedjes uit de vijftigen en zestigen jaren mee gezongen. Bij een volle bingokaart had men een mooie prijs. En Rames Shaffy kwam dan toch nog als laatste met het nummer "Sammy". En toen had toch echt iedereen een bingoprijs. Wat een feest was het in Bemmel. Er was zelfs een mevrouw zo in haar nopjes dat ze alle hapjes opat, terwijl ze al weken slecht aan het eten is. Men heeft fantastisch genoten. Dank aan alle vrijwilligers.                 Klik op het Zinzia logo voor de foto's  >  >  >
 

                   Muzikale Bingo Show in de Volckaert
13-10-2016 Dongen: De bontemiddagen zijn een groot succes. Mede door de inzet van de vele vrijwilligers van Stichting DoSocial en het Nationaal Ouderenfonds. Dat zijn de woorden van de teamleidster van Stichting Dosocial. De derde "Bontemiddag" in het verzorgingshuis van Volckaert in Dongen. Bij aanvang zei men zingen???? dat doen we niet hoor. Iedereen heeft uit volle borst Soerabaja mee gezongen. En ook de polonaise was er weer. Het was een groot feest.                       Klik op de foto voor meer foto's  >  >  >
  
   
   De hapjes en de drankjes waren weer prima verzorgd door de aanwezige bedrijven.De twee hoofdprijzen: een Cafetiëre en een levensmiddelen pakket gingen met "raad het plaatje" naar twee dames. Na af loop was een veel gestelde vraag aan de DJ Jan, wanneer kom je weer terug. Men vond het vreselijk gezellig. Met een leuke bingoprijs en een blijde lach ging men weer naar hun kamer. Hier zal nog veel over gesproken worden in het verzorgingshuis.  
< <  < Bekijk het filmpje.   

                 12½ jaar zorggroep Franciscus
07-10-2016 Ootmarsum:   Als tweede van de acht is het verzorgingshuis "Franciscus " in Ootmarsum aan de beurt.    Deze prijs is gewonnen door Elise Wielens. Het was tevens feest in het verzorgingshuis omdat het al 12 ½ jaar bestaat. Stichting DoSocial en het Nationaal Ouderenfonds gaan samen met de MuzikaleBingoShow het feest groots vieren in het restaurant "de Inloop". Diversen bedrijven waren aanwezig met vele prijzen en lekker hapjes. Uit volle borst werden de muziekfragmenten mee gezongen. En een polonaise was er ook. En wel hoor het was een GROOT feest. Met het spel "Raad het plaatje" waren er twee hoofdprijzen. Van de Douwe Egberts een Cafetière. 
  
En Sligro had een mooi levensmiddelen pakket beschikbaar gesteld. '' Glaasje Madeira,m' dear was de titel, en de zanger was Ted de Braak. Er was slechts één dame die dit wist, voor haar de Cafetière. Wanneer kom je weer terug , was een veel gestelde vraag aan de DJ. Men vond het allemaal geweldig zo gezellig. Men heeft gezongen en genoten en voor iedereen een leuke bingoprijs. Dank aan de vele bedrijven en de vrijwilligers van het verzorgingshuis en van DoSosial en het Nationaal Ouderenfonds.     Klik op het Franciscus logo voor de foto's.

                               Wat een feest in Den Haag
21-09-2016 Den Haag:   Als eerste van de acht is het verzorgingshuis "De Eshoeve " hier in Den Haag aan de beurt. Deze prijs is gewonnen door Verona Batelaan. Stichting DoSocial , samen met het Nationaal Ouderenfonds en de Muzikale Bingo Show beloofd het weer een fantastische middag te worden. In het Grand café wordt het feest gehouden. Vele prijzen zijn door veel bedrijven weer ter beschikking gesteld. Vrijwilligers van DoSocial en het Nationaal Ouderenfonds stonden de ouderen bij. De sfeer zat er al gauw in, de muziekfragmenten werden
spontaan mee gezongen. Vele dementerende ouderen herinnerde de liedjes nog heel goed. Men zong uit volle borst mee. Als hoofdprijs van de koffie gigant Douwe Egberts was er een Cafetière. Deze kon men winnen met raadt het plaatje. Wat is de titel en wie zingt het was de vraag. Twee dames wisten het goede antwoord. Door het trekken van de hoogste kaart won een van hen dit mooie apparaat. Men heeft weer een fantastische middag gehad, dit moeten we nog eens doen liet een medewerker van het verzorgingshuis weten.

         
  
              Zes "Bonte Avonden"
2015:  Stichting DoSocial had voor alle verpleeg/zorginstellingen een prijsvraag uitgeschreven. Er waren 80 inzendingen binnen gekomen. Zes daarvan vielen in de prijzen. Zes ''Bonte avonden" zijn deze prijzen. Samen met het Nationaal Ouderenfonds en de vele bedrijven. Deze samen zorgden voor de prijsjes, hapjes en de drankjes. Met de Muzikale Bingo Show werd het een feest. Men heeft een fantasiche middag /avond gehad, men heeft weer eens genoten en gezongen.
 

 Klik op de afbeeldingen voor vergroting
                                   "Bonteavond" in Budel
Het waseen geweldige feestmiddag voor de ouderen.
20-11-2015: Budel: Als laatste van de zes was het zorgcentrum "Mariënburght" in Budel aan de beurt. Deze prijs is gewonnen door een medewerkster van de "Mariënburght" mevrouw Gerrie v/d Sterre. Vrijdagmiddag 20 November was de "Bonteavond" /middag in Budel. Ca 70 bezoekers waren naar de recreatiezaal gekomen. Op alle Bonteavonden waren er twee hoofdprijzen: Een senseoapparaat van Douwe Egberts en een levensmiddelenpakket van Levensmiddelen groothandel Sligro. DoSocial en het Nationaal ouderenfonds verzorgden al deze avonden/middagen voor de ouderen in diverse verzorgingshuizen. Met dank aan alle bedrijven die voor de prijzen en de versnaperingen zorgden. Volgend jaar gaat de Muzikale Bingo Show weer met deze organisaties het gehele land door naar verpleeg / verzorgingshuizen.
 
           Klik hier voor de foto's
 
            Klik hier voor de film  
            "Bonteavond" in Geertruidenberg
Ook hier hebben de ouderen weer eens genoten.
11-11-2015: Geertruidenberg: Als vijfde van de zes was het verpleeghuis "Riethorst Stromenland" aan de beurt. Deze prijs is gewonnen door een medewerkster van de Riethorst mevrouw Brigit van Kuijk.
Woensdagmiddag 11 November was de "Bonteavond" /middag in Geertruidenberg.  Ca 70 bezoekers waren naar de recreatiezaal gekomen. Na het welkomstwoordje van de organisatie Dosocial de heer Pim Pelser en van de huismeester van het verpleeghuis kon DJ Jan de introductie doen. Herkenning was er gelijk van de oude muziekfragmenten. Op de gelaatsuitdrukkingen kon men het zien dat men zat te genieten. De bewoners waren voor het groots deel dementerende mensen. Goed dat er veel personeel en mantelzorgers aanwezig waren. Ook heel veel vrijwilligers van het nationaal ouderenfonds waren er. Maar ook afgevaardigden van de vele bedrijven die het mogelijk maakten om deze middagen tot een feest te maken voor de ouderen. Met steun van hen werden de bingoformuliertjes ingevuld. Met de vele vrijwilligers werd ook hier de polonaise gedaan met "heb je even voor mij" (van Fans Bauer) En zo ontving iedereen een mooie prijs. Ook hier de hoofdprijzen van Douwe Egberts: een senseoapparaat en van Sligro een levensmiddelenpakket waren weer goed besteed. Het was voor de ouderen weer een feest, men heeft weer eens genoten.                                  DANK AAN DE VELE VRIJWILLIGERS!!

                                       "Bonteavond" in Wolvega
Een gezellige middag voor de ouderen.
14-10-2015: Wolvega: Als vierde van de zes was het Sickenga Oord - Zorggroep Liante in Wolvega aan de beurt. Woensdagmiddag 14 Oktober was de "Bonteavond" /middag in Wolvega. Ca zeventig bezoekers waren naar de recreatiezaal gekomen. De middag begon met het Friese volkslied. Daarna het welkomstwoordje van de organisatie en van prijswinnaarres mevrouw Hennie van der Walle.                             Filmpje klik hier rechts > > >


   
Toen kon DJ Jan de introductie doen. Men had niet verwacht dat men vanmiddag zou ging zingen. Toppie riep de DJ toen men het tweede nummer al met ze allen mee zong, "Het is toch je moedertje" klonk uit ieders keelgat. En ook hier was de polonaise weer het hoogte punt. De bingo viel voor iedereen, leuke prijzen beschikbaar gesteld door de vele bedrijven. Als dank geitenwollen sokken voor het hele DoSocial/Ouderenfonds-team van de breiclub van Sickenga-Oord. Het was in Wolvega weer een Geweldige middag!        Zie de foto's klik hier
Klik hier voor het filmpje
                   "Bonteavond" in Dordrecht
Het was ook hier een supermiddag!
01-10-2015: Dordrecht:  Als derde van de zes was het zorgcentrum De Merwewlanden in Dordrecht aan de beurt. Donderdagmiddag 1 Oktober was de "Bonteavond" /middag in Dordrecht. Ca honderd bezoekers waren naar de bovenzaal gekomen. Na het welkomstwoordje van de organisatie Dosocial de heer Pim Pelser en van prijswinnaar de heer Ton Stam kon DJ Jan de introductie doen. Na het eerste muziekfragment zat de sfeer er gelijk in.
Het feest was begonnen. Uit volle borst werden alle muziekfragmenten mee gezongen. DJ Jan krapte even op zijn rug tijdens de "Twee motten" van Dorus. Een dame zetten het krabben op Jan zijn rug even door. Daar was dan weer veel jaloezie bij een van de heren. Bij een volle kaart klonk ook luid "Bingo". De prijzen werden gelijk uitgedeeld. In de Tweede ronde ging "het dak eraf" een polonaise bij "heb je even voor mij". Voor het raden van de zanger en zangeres van een muzieknummer waren de hoofdprijzen van Douwe Egberts: een senseoapparaat en van Sligro een levensmiddelenpakket. Wat een feest was het deze middag. Na het slot woordje was er dan ook een groot applaus voor DJ Jan. Bij het verlaten van de zaal kwamen velen bezoekers DJ Jan bedanken voor de geweldige middag. Ook hier hebben de ouderen weer eens genoten. Dank aan Dosocial en het Nationaal Ouderenfonds.   Zie de foto's klik hier

                                   "Bonteavond" in Utrecht
Het was een supermiddag!
10-09-2015: Utrecht:  Als tweede van de zes was het zorgcentrum Careyn in Utrecht aan de beurt. Deze "Bontavond" is gewonnen door Gertia Dorrestein.Donderdagmiddag 10 September was de "Bonteavond" in Utrecht. De bewoners van het zorgcentrum waren benieuw wat er ging komen.     Filmpje klik hier rechts > > >
 

   
Na het uitdelen van de bingoformulieren en wat uitleg dat daar allemaal Nederlands talige muzieknummer op staan die men al gauw herinnerde. Vanaf het eerste muzieknummer "Met de vlam in de pijp" had men het door. Het aanvinken op het bingoformulier ging dan ook met veel passie. Het volgende muziekfragment "Manuela" zong men ook gelijk mee. De sfeer zat er gelijk goed in. Bij een volle kaart riep men ook luid "Bingo". En zo had iedereen een prijsje. Een advocaatje met slagroom ging er ook heerlijk in. Het was weer een super gezellige middag, de ouderen hebben weer genoten. Na het slot woordje van de organisatie kwam er nog een heer uit de zaal die ook nog een dankwoordje deed voor de DJ en vroeg gelijk: wanneer kom je weer terug. Het applaus was groot, men ging met een brede lach weer naar hun woning. De gehele middag werd op film vast gelegen voor DoSocial.   Zie de foto's klik hier

                                    "Bonteavond" in Annen
Het was een superavond !                                                              Klik  rechts  voor de fotoreportage > >
25-08-2015: Annen:  Als eerste van de zes was het woonservicecentrum 't Holthuys in Annen aan de beurt. Deze "Bontavond" is gewonnen door Sabrina Devigus. Dinsdagavond 25 augustus was de "Bonteavond" in Annen. De organisatie was in handen van  DoSocial en het Nationaal Ouderenfonds. Met dank aan de vele bedrijven die de prijzen beschikbaar stelden. Met ca negentig bezoekers was het al gauw gezellig in de mooie zaal. Na de introductie van DJ Jan kon de Muzikale Bingo beginnen.
 
   Al snel bij het eerste muziekfragment begon men mee te zingen . Manuela werd uit volle borst meegezongen. En met "heb je even voor mij" werd de polonaise in gezet. In zo werd dit een geweldige feestavond voor de ouderen, men heeft weer eens genoten. Dank aan alle vrijwilligers voor hun inzet.    
Zie het filmpje klik links op de afbeelding
Één van de vele reactie was "Het was een superavond
"


 
Muzikale BingoNationaal OuderenfondsStichting DoSocialDe ZonnebloemSubsidieInfo